25 Μαΐου 2014

Μια Παρτίδα Σκάκι






Ο κόσμος δε θ' αλλάξει με τις εκλογές και όποιος νομίζει κάτι τέτοιο είναι αφελής, τουλάχιστον. Ούτε το σύστημα θα πέσει, ούτε θα έρθουν τα πάνω κάτω σε κοινωνικό επίπεδο.

Αυτό που ΜΠΟΡΕΙ να γίνει ωστόσο είναι να χτυπηθεί η δύναμη των νεοναζί και των συντηρητικών αυτού του τόπου. Ασφαλώς ο ναζισμός εκτρέφεται πάνω απ' όλα από την κρίση και την άγνοια, η ψήφος από μόνη της δεν είναι αρκετή, πόσο μάλλον η ψήφος σ' ένα κόμμα που μπορεί να μη σε εκφράζει 100%... μα, ιστορικά αν το δούμε, οι ίδιοι οι εθνικιστές πάντα στήριζαν τη δύναμη τους στην ομαδική βλακεία του πλήθους... δίνοντας το παρόν στην εκλογική διαδικασία. Και οι εκλογές τους ενδυνάμωναν - ώσπου ήταν πια αργά.

Χρειάζεται να δούμε τις εκλογές σα μια παρτίδα σκάκι - η ψήφος είναι απλά μια κίνηση πάνω στη σκακιέρα, ΔΕΝ είναι η κίνηση Ρουά-Ματ που θα λήξει το παιχνίδι. Και αν η σκακιέρα είναι γεμάτη μαύρα πιόνια, μένει να κάνουμε τη δική μας κίνηση...

Παίξε το παιχνίδι.

~

4 σχόλια:

  1. Το διάβασα και στο ΦΒ ... Με βρίσκεις σύμφωνη :)))
    Νομίζω όμως ότι ούτε τώρα θα δούμε συνταρακτικές κινήσεις....
    Ο λαός κάνει διστακτικά και συντηρητικά βήματα στη σκακιέρα κούνελε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε περιμένω και πολλά πράγματα απ' τον λαό Αριστέα...! Μιλάω περισσότερο θεωρητικά, όταν αναφέρομαι στο πλήθος του κόσμου... ή και ιδεαλιστικά, αν προτιμάς. Περισσότερο με ενδιαφέρει η μερίδα του σκεπτόμενου, ανάμεσα μας, κόσμου. Σε αυτούς απευθύνομαι ουσιαστικά και αυτοί πάντα συνιστούν μειοψηφία... Και αυτό δε πρόκειται ν' αλλάξει.

      Μα ας τα λέμε εμείς - για τους λίγους. Είναι σημαντικό κι αυτό. :)

      Διαγραφή
  2. όχι μόνο δεν χτυπήθηκε ο φασισμός, αλλά το δέντρο του το σαρκοφάγο κι απεχθέστατο φούντωσε...
    δεν το χωρά ο νους μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει. Θα επανέλθω Βίκυ με πολύ μεγάλη ανάλυση επί του θέματος το βράδυ...

      Διαγραφή