23 Αυγούστου 2013

Nobody's Friend

~







Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Αγαπημένα μου κορίτσια. Ναι, απευθύνομαι στις γυναίκες και μόνο. Κάτι έχετε καταλάβει λάθος. Ο τύπος που γράφει αυτό το Blog λέγεται "το Φονικό Κουνέλι". Όχι το Αρκουδάκι του Cajoline.

Καταλαβαίνω πως αρκετές βρίσκετε ενδιαφέρον σε έναν άντρα ο οποίος κατέχει την ικανότητα της επικοινωνίας, μπορεί να σας καταλαβαίνει σε βάθος (εφόσον το επιδιώξει) και διαθέτει τις πνευματικές εκείνες δεξιότητες (εξυπνάδα, ενδιαφέροντα, χιούμορ) που τον καθιστούν άξιο και σημαντικό φίλο... Καταλαβαίνω πως τέτοιοι φίλοι σπανίζουν και πως είναι σημαντικό για σας να τους διαθέτετε, και αν προκύψει ένας τέτοιος, νιώθετε πραγματικά χαρούμενη που αποκτήσατε έναν "αληθινό φίλο"... Εξάλλου, καλύτερη μια φιλία με έναν άντρα παρά με μια γυναίκα που, στο βάθος, θα σας ανταγωνίζεται και θα σας ζηλεύει, σωστά? 

Αλλά, για δες, υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας, που να μην υπήρχε, πανάθεμα τον. Λέγεται "φύση". Πρόκειται για πολύ άτιμο πράγμα. Σύμφωνα με αυτό το σατανικό στοιχείο, τα καλά αρσενικά-φίλοι μετατρέπονται σε κακά αρσενικά-ερωτιάρηδες, οι οποίοι - άκουσον άκουσον - θα φαντασιώνονται τα βυζάκια και τον κώλο σας, και, ποιός ξέρει, πιθανό να θελήσουν το πράγμα να προχωρήσει παραπέρα. Α πα πα. Και έδειχνε τόσο καλός σαν φίλος!

Γιατί έτσι το χει η μοίρα μας. Αν είμαστε μαμούχαλοι και δεν γνωρίζουμε να επικοινωνούμε με μια γυναίκα, τότε εκείνη θα βλέπει σε μας ένα άγριο ζώο, θα τις διεγείρονται διάφορες ορμόνες, θα ξυπνάει το σκυλί μέσα της, θα επιδίδεται σε ξέφρενο σεξ και μετά θα παραπονιέται πως "το αγόρι μου δεν επικοινωνεί μαζί μου και δεν με καταλαβαίνει". Αν είμαστε ικανοί να επικοινωνούμε σε έναν σχετικό βαθμό, συνήθως αναπαράγοντας κάποιες στερεότυπες απόψεις, και έχοντας αυτό που θα λέγαμε μια στάση "του μέσου όρου" γύρω από ποικίλα θέματα, η γυναίκα θα βρει ελκυστικό όχι εκείνο που λέμε, μα εκείνο που δεν λέμε. Το "μυστήριο". Σαν θαμμένος θησαυρός, θα προσπαθήσει να το ξεθάψει, να το αποκαλύψει, να το ανασύρει στην επιφάνεια. Θα ερωτευτεί στον άντρα όχι τόσο αυτό που είναι, όσο εκείνο που (η ίδια θεωρεί) πως θα μπορούσε να γίνει

Και τι γίνεται αν έχουμε την ικανότητα να επικοινωνούμε με μια γυναίκα σε βάθος? Απόλυτα, γνήσια, αληθινά? Τότε θα γίνουμε ένας "καλός της φίλος". 

Το αρκουδάκι του Cajoline.

Ωραία, μου ανέλυσες όλα τα συμπλέγματα της παιδικής σου ηλικίας, μου μίλησες διεξοδικά για όλα όσα σε προβληματίζουν, επεξήγησες ένα-ένα τα ζητήματα που σε απασχολούν γύρω από τον εαυτό σου, την κοινωνία και τον κόσμο όλο. Αναφέρθηκες σε όλους τους πρώην σου και πόσο σε έχουν πληγώσει. Όσα μου εξιστόρησες συμπληρώνουν σενάρια για σαπουνόπερες και σχηματίζουν ένα πλήρες ψυχολογικό προφίλ σου, το οποίο θα ζήλευε και ο γέρο-Φρόυντ. Σου συμπαραστάθηκα και σου ανέπτυξα αναλυτικά την γνώμη μου. 

Τώρα μπορώ να σε γαμήσω επιτέλους?

Το έχω γράψει ξανά. Δεν λέω όχι στη φιλία με γυναίκες. Τυχαίνει να έχω ορισμένες φίλες και χαίρομαι πολύ γι' αυτές. Αλλά, by default, η φιλία και η προοπτική της δεν είναι το πρώτο που με ενδιαφέρει όταν γνωρίζω μια κοπέλα. Καταλαβαίνω πως η φιλία με έναν τύπο υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης, ικανό να συνδιαλέγεται μαζί σας σε βάθος είναι κάτι ιδιαίτερα θεμιτό, αλλά πρέπει επιτέλους να καταλάβετε πως αυτή ακριβώς η εγγύτητα είναι ενδεχομένως ο δικός του τρόπος προσέγγισης. Προσοχή, δεν πρόκειται για κάποιο "τέχνασμα", αλλά για άνοιγμα, μοίρασμα, ανταλλαγή. 

Ξέρω γω, έτσι δεν θα πρεπε να γίνεται? Λέμε τώρα.

Το θετικό είναι πως, μεγαλώνοντας, διαπιστώνω πως όλο και περισσότερες γυναίκες βάζουν μυαλό και τοποθετούν στην άκρη τις πολλές φιλολογίες περί "φιλίας" κλπ. Στις μικρότερες ηλικίες τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Περισσότερα για την φιλία αντρών-γυναικών (και γενικότερα) στο κείμενο μου "Περί Φιλίας" (κλικ). Βαριέμαι να λέω τα ίδια πάλι. 

Αυτά τα ολίγα, αγαπητές γυναίκες αναγνώστριες, από το "κουνελάκι". Να μην ξεχνάτε, είναι πάντα "φονικό", όσο καλό, επικοινωνιακό και προσιτό και αν δείχνει.



ΥΓ - Διαβάζει διάφορος γυναικόκοσμος αυτό το blog. Ανάμεσα και γυναίκες που με έχουν γνωρίσει, ή ενδεχομένως να είχαν και αρκετά περισσότερα μαζί μου. Ώρες ώρες νιώθω σχεδόν να καταπιέζομαι, λες και δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, μπας και το διαβάζει η "τάδε" ή η "δείνα". Ε, δε γαμιέστε. Eκφράζομαι ελεύθερα και όπου αρέσει. Μόνο μην ψάχνετε για κρυμμένα νοήματα πίσω από τις φράσεις - δεν υπάρχουν, οι λέξεις σημαίνουν αυτά που δηλώνουν και τίποτα παραπάνω. Αν πάλι θεωρείτε πως απευθύνομαι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο με όσα γράφω πάνω, είστε γελασμένες.

ΥΓ2 - Παρακαλώ μην ακούσω σχόλιο τύπου "πρέπει να εκφράζεις καλύτερα στην γυναίκα πως την βλέπεις, αλλιώς μπορεί να το πάρει αλλιώς". Τελικά πρέπει όντως να προσεγγίζουμε την άλλη σαν ένα κομμάτι κρέας, σωστά? Ή σαν κάποιος γλυκανάλατος, νερόβραστος σαχλαμπούρδας. Αλλιώς θα νομίζει πως "θέλουμε την φιλία της". Μη χειρότερα.

Επίσης προλαβαίνω από τώρα το πιθανό σχόλιο σχετικά με τα "γκολ που μπαίνουν στα φιλικά παιχνίδια". Ακόμα και αν έχει βάση, χιλιοειπωμένο ρε παιδί μου, αν έχει κάποιος να σχολιάσει κάτι ας πει κάτι πρωτότυπο μια φορά.

Γενικά, δεν θέλω "συμβουλές" στα σχόλια, ευχαριστώ. Και ο λόγος που δεν θέλω είναι το υστερόγραφο 4.

ΥΓ3 - Όση βλακεία και αν υπάρχει στο σύμπαν των γυναικών, δεν αγγίζει την βλακεία που υπάρχει σε εκείνο των αντρών, και των κυρίαρχων αντιλήψεων που φέρνει η πλειοψηφία... Δυστυχώς. Στο τέλος είμαι καταδικασμένος να σας καταλαβαίνω περισσότερο, εσάς τα θηλυκά. (με την έννοια της κατανόησης, όχι της γνώσης, την οποία ανάθεμα και αν κατέχει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος) 

ΥΓ4 - Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν και οι γυναίκες που σκέφτονται αλλιώς. Να στε καλά εσείς οι τελευταίες, τι θα κάναμε χωρίς εσάς.



~

18 σχόλια:

  1. Εχεις να φας κράξιμο κακομοίρη μου από τις γυναίκες που σε παρακολουθούν που θα πάει σύννεφο.

    Λοιπόν κοίτα τι έχω παρατηρήσει εγώ:

    Οι γυναίκες κάνουν φίλους τους άτομα που δεν τις ελκύουν σεξουαλικά. Οπότε όσο και να ταιριάζουνε επικοινωνιακά, δεν τις ελκύουν σεξουαλικά. Ενώ από την άλλη οι άντρες κάνουν πιο ευκολα φίλες γυναίκες-γκομενάκια. Γυναίκες που θα γουσταραν να κάνουν και κάτι άμα λάχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο αφορά τις επιλογές των γυναικών: Το κάνεις να ακούγεται πολύ περισσότερο ορθολογικό, απ' ότι είναι. Κατα τ' άλλα, όσο αφορά τις "επιλογές των αντρών", που προτιμούν να "κάνουν φίλες γκομενάκια"... ισχύει για ένα ποσοστό, όχι για όλους όμως.

      Άσε που, δεν με νοιάζει τι κάνουν οι "άντρες" - δεν ταυτίζομαι με την πλειοψηφία τους. Θα το επέκτεινα περισσότερο, αλλά έχει νόημα?

      Όσο αφορά τέλος τις "γυναίκες που με παρακολουθούν" (στις οποίες ούτως ή άλλως υποθετικά αναφέρομαι): Bring it on!

      (αν και αναρωτιέμαι - τι λόγο θα είχαν να "κράξουν" όσα γράφω?)

      Διαγραφή
    2. Επίσης, κορίτσια: Το σχόλιο "κάνω φίλο έναν άντρα εφόσον δεν με ελκύει σεξουαλικά" είναι το αντίστροφο από το να έλεγε ένας άντρας "επιλέγω για σχέση μια γυναίκα μόνο και μόνο γιατί με καυλώνει σαν γκόμενα". Στην πραγματικότητα, συνιστούν τα δύο άκρα του ίδιου δίπολου... το ίδιο πράγμα, με διαφορετική ονομασία.

      Φαντάζει ρεαλιστικό, ίσως είναι για ένα ποσοστό κόσμου, αλλά θεωρώ πως τα πράγματα είναι περισσότερο σύνθετα απ' αυτό - και ευτυχώς που είναι, γιατί αλλιώς δεν θα νιώθαμε και ιδιαίτερα όμορφα αν σας είχαμε "μόνο φίλες", ούτε εσείς θα νιώθατε ιδιαίτερα όμορφα αν μας είχατε "μόνο εραστές".

      Διαγραφή
  2. χεχε!
    Στα 43 μου ξέρω τι ζητάω! Μόνο που είσαι μακριά μου ! Καλά πλάκα κάνω!
    Δεν θα άλλαζα λέξη απ' όσα έγραψες!
    Στη δουλειά δεν μπορώ να γράψω περισσότερα. Αν θες ξαναπερνώ ;-)
    Φιλί μπορώ να σου στείλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα θες :)

      Είναι όμορφο να ξέρει κάποιος τι ζητάει, άντρας ή γυναίκα.

      Διαγραφή
  3. Όπως λες κι εσύ, υπάρχει και αυτή η φύση η ρημάδα, και επίσης υπάρχει και η χημεία, που από τη μια μέρα στην άλλη φέρνουν τα πάνω-κάτω. Είχα πολλούς φίλους άντρες και με όλους τελικά σε κάποια φάση αλληλογουσταρόμασταν και άλλαζε το πράγμα. Και κάτι ακόμα, ακόμα κι αν δε μας ελκύετε ερωτικά όπως λέει η Χριστίνα, δεεεεεεεεν υπάρχει περίπτωση να μη σκεφτούμε έστω και για μία στιγμή πώς θα ήταν άμα τελικά τα φτιάχναμε. Για εμάς τις γυναίκες, όλα είναι πολύ πιο εγκεφαλικά, κι άμα μπορούμε να επικοινωνούμε και μας στηρίζετε κλπ, ακόμα κι αν δε μας ελκύετε αρχικά, καταλήγετε να μας αρέσετε μέσα στο κεφάλι μας... και κάπως έτσι μπερδεύεται η φύση της σχέσεως...
    Φιλάκια πολλάαααααα :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Πινκ. Εκτιμώ πολύ την "αναλυτική" φύση της απάντησης σου. Ναι, θα έλεγα πως θεωρώ απόλυτα σωστά όσα γράφεις, λίγο πολύ καταδεικνύουν πως, πίσω από τις επιφάνειες, τα πράγματα είναι περισσότερο σύνθετα - άλλο αν εμείς προσπαθούμε να τα βλέπουμε συχνά σε όρους μαύρου-άσπρου, γιατί μας διευκολύνει. Ο παράγοντας "έλξη" δεν είναι κάτι που εύκολα μπορεί να τακτοποιηθεί και να κατανεμηθεί, και το κομμάτι της "φιλίας" είναι περισσότερο ρευστό απ' ότι ίσως θεωρούμε.

      Το νόημα όσων γράφω θα μπορούσε να συμπτυχθεί σε: Όπως κάποιοι από μας πιθανό να μην βλέπουμε σε σας μόνο ένα σώμα, aka μια γκομενίτσα, αλλά και έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε, έτσι και σεις μην κάνετε το αντίστροφο, μην απογυμνώνετε το στοιχείο της ερωτικής έλξης από εκείνο της φιλίας, διατηρώντας μόνο το δεύτερο, απλά και μόνο γιατί ο άλλος είναι ικανός να επικοινωνεί μαζί σας. Μπορεί να σας βλέπει *και* ερωτικά, μπορεί και όχι (όπως και εσείς με την σειρά σας).

      Και αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσικό.

      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν ! Ήρθα να πλατιάσω με την ησυχία μου γιατί στη δουλειά κι αυτό που έγραψα το πρωί πολύ ήταν!
    Στη ζωή μου είχα αρκετά φίλους άντρες! Πολύ δυνατές σχέσεις . Δεν είχα ποτέ αυταπάτες! Ξέρω ότι όλοι με έβλεπαν και σεξουαλικά.Ή ίσως μόνο έτσι! Ξέρω πως οι συζητήσεις μας που δεν κατέληγαν στο κρεβάτι τους εκνεύριζαν αφάνταστα!
    Όμως εμένα δεν μου αρκεί ένας καλός συζητητής για να καταλήξω στο κρεβάτι :)))
    Βασικά θέλω το παιχνίδι. Κι ακόμα κι αν δεν καταλήξουμε στο κρεβάτι το παιχνίδι το γουστάρω τρελά! Είναι αυτό που ζητάει μαι ώριμη γυναίκα: να κάνει πρώτα έρωτα κάποιος με το μυαλό της!
    Συμβαίνει να έχω κάνει τόσες συζητήσεις με τον πρώην άντρα μου που υπήρξε ως εραστής κι ουχί ως άντρας μου τα περισσότερα χρόνια του Έρωτα μας κι έτσι προσπάθησα να εντρυφήσω στην αντρική φύση! Για αυτό το πρωί στη δουλειά έγραψα "Δεν θα άλλαζα λέξη απ' όσα έγραψες"!
    Από τη δική σου πλευρά δεν διάβασα κάτι που δεν γνώριζα κι επίσης να σου πω ότι χαίρομαι όπως μίλησες ...έξω από τα δόντια κι όχι με ευγένειες!

    Αλλά να που υπάρχει κι η πλευρά της γυναίκας! Εγώ πάλι δεν μπορώ να δω όλους τους άντρες Ερωτικά! Αν κάποιος πχ δεν παίξει με το μυαλό μου δεν έχει τύχη! Αλλά μπορεί να απολαύσω άλλες συζητήσεις. Κακό είναι; Ακόμα στενοχωριέμαι που έχασα έναν σημαντικό φίλο που δεν τολμούσε να προχωρήσει με την πρώην γυναίκα του φίλου του!
    Κατανοώ. Αλλά η κατανόηση δεν λύνει πάντα τα προβλήματα!

    Αλήθεια Κούνελε φονικέ: Πού καταλήγουμε έτσι; Δεν μπορώ να έχω φιλία πια με έναν άντρα; (Θα ξέρω ότι προτιμά το σεξ από τη συζήτηση. Γιατί αυτός να μη δεχτεί ότι προτιμώ τη συζήτηση από το σεξ; Τόσο πολύ τον προσβάλλω;)

    Περιμένω την απάντηση σου με τρομερό ενδιαφέρον!
    Απόλαυσα τη σημερινή σου δημοσίευση!
    Άσε που έχω όρεξη ακόμα! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τώρα, με όλα αυτά που έγραψες, ανοίγεις θέματα που θα μπορούσαν να επεκτείνουν επικίνδυνα την κουβέντα - θα ξεπεράσει σε έκταση χαλαρά το κανονικό κείμενο! Αλλά... challenge accepted! ;)

      Μιλάς για παιχνίδι. Είπες την λέξη κλειδί. Σχεδόν μου έρχεται να κάνω ανάρτηση μόνο και μόνο με θέμα αυτό: Το Παιχνίδι!

      Το παιχνίδι είναι παντού - και αν δεν είναι, θα ήταν καλό να είναι. Υπάρχει όχι μόνο σε έκδηλη, μα και σε υπόρρητη μορφή, έμμεση, πλάγια... Μπορεί να υπάρξει σε ένα βλέμμα ή μια λέξη με κάποιον άγνωστο, μπορεί να υπάρξει και σε επαφές χρόνων... Μπορεί να μεταβληθεί στην πορεία και οι "κανόνες" του (άγραφοι πάντα) να αλλάξουν - και μ'αυτούς να αλλάξει και η μορφή μιας σχέσης. Το παιχνίδι είναι εκείνο που σπρώχνει τον κόσμο μπροστά, θα λεγα.

      Δεν γνωρίζουν όμως όλοι να παίζουν σωστά. Βασική, άγραφη πάντα, προυπόθεση του για να γίνει καλά, είναι να υπάρχει εντιμότητα, απέναντι στον εαυτό σου και στον άλλο/στην άλλη... Κοινώς, να "ξέρεις τι θέλεις" (το κλασικό που λέμε), αλλά και πως να το δείχνεις/εκφράζεις στον άλλο.

      Το πρόβλημα δεν είναι η επικοινωνία ή το σεξ, σαν να λέμε οι δύο άκρες, αλλά όλο το ενδιάμεσο που συνήθως, δεν υπάρχει. Μια γυναίκα με τεράστια βυζιά (αλλά και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα) μπορεί να ενοχλείται που ένα κάρο άντρες βλέπουν μόνο τα βυζιά της και την προσωπικότητα την προσπερνούν. Αντίστοιχα, ένας άντρας με επικοινωνιακά χαρίσματα, μπορεί να ενοχλείται αν μια γυναίκα δείχνει να εκτιμάει μόνο την συγκεκριμένη πτυχή του, προσπερνώντας το απλό γεγονός πως είναι κι αυτός άντρας όπως όλοι. Όπως τόσες και τόσες γυναίκες έχετε πει κατά καιρούς: ε, δεν είμαστε μόνο κορμιά ε, έχουμε προσωπικότητα, έχουμε άποψη, αντίστοιχα και εγώ θα μπορούσα να πω από την πλευρά μας: ε, είμαστε και αρσενικά ε, όχι μόνο φιλαράκια, και μην το ξεχνάτε αυτό.

      Αυτό τάχα σημαίνει πως κατά βάθος γουστάρουμε κάθε θηλυκό που βλέπουμε, και πως θα πρεπε τα θηλυκά που μας γνωρίζουν να μας θέλουν? Πως θα ήταν αδύνατον να έχουμε απλά "φίλες" οι άντρες και "φίλους" οι γυναικές? Όχι, προφανώς... Όπως έγραψα, έχω ο ίδιος ορισμένες γυναίκες που θα έλεγα πως είναι "μόνο φίλες" και τις καμαρώνω. Και αλίμονο αν γούσταρα κάθε θηλυκό που γνώριζα! (τόσα και τόσα μπάζα υπάρχουν έξω, όχι μόνο στην εμφάνιση, μα και στο μυαλό ή τον χαρακτήρα!)

      Ωστόσο ΑΝ γνωρίζεις κάποια που σου αρέσει πραγματικά, αυτό το "θέλω μόνο την παρέα σου" ακούγεται σα να λέμε εμείς σε κάποια "θέλω μόνο το σώμα σου". Τι να γίνει, το σεξ και η επικοινωνία αμφότερες συνιστούν βασικές ανάγκες μας. Το κακό είναι πως ορισμένος κόσμος επιλέγει να αντλεί το ένα από μια πηγή, και το άλλο από διαφορετική πηγή. Ο γκόμενος μου από τη μία. Ο φίλος μου από την άλλη. Άλλα μου προσφέρει ο μεν. Άλλα ο δε.

      Ε, το πάνω το θεωρώ προβληματικό και εν μέρει ευθύνεται για πολλές σχέσεις που οδηγούνται στην διάλυση.

      Βέβαια ΕΙΝΑΙ πιθανό από κάποια να θέλουμε μόνο το σεξ. Όπως είναι πιθανό κάποια από μας να γυρεύει μόνο μια φιλική επαφή (ή εμείς από μια γυναίκα). Τουλάχιστον ας ξέρεις τι θέλεις ρε αδερφέ και ας το εκφράζεις σωστά.

      Στο τέλος η φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα συνιστά για μένα εν μέρει "αναγκαίο συμβιβασμό". Κοινωνικό κατασκεύασμα, γιατί απλά δεν μπορούμε να είμαστε όλοι με όλους μαζί. Επομένως επιλέγουμε ένα άτομο για σχέση, και οι υπόλοιποι γίνονται οι "φίλοι" μας. Και επειδή βασικό στοιχείο της σχέσης είναι το σεξ, τείνουμε να επιλέγουμε το άτομο που μας... καυλώνει πιο πολύ (άντρες και γυναίκες). Αφήνουμε τον τομέα "επικοινωνία" στους φίλους.

      Και στο τέλος οι μεν γυναίκες γκρινιάζουν γιατί το αγόρι τους "δεν τις καταλαβαίνει" και δεν "επικοινωνούν σε βάθος" και οι δε άντρες γκρινιάζουν γιατί οι γυναίκες που γουστάρουν δεν τους ικανοποιούν σε σεξουαλικό/ερωτικό επίπεδο.

      Αυτά μάλλον. Περιμένω να δω την απάντηση σου! (έχεις και όρεξη τρομάρα σου :P)

      Διαγραφή
    2. αχαχαχα! Εντελώς! ( για την όρεξη λέω)

      Για μένα το ιδανικό είναι αυτός που σε καυλώνει ( για να τα λέμε επιτέλους με το όνομά τους και χαίρομαι που εδώ μπορώ να μιλώ έτσι!) να μπορεί να σε στείλει και με τις συζητήσεις που κάνετε και με την επικοινωνία! Γουάου! Υπέροχο;

      Μου έχει τύχει ...άρα ξέρω ότι δεν είναι απίθανο! Από την άλλη ...δεν το ξαναβρήκα πέρα από δύο μόνο φορές κι εκεί με πιάνουν οι μελαγχολίες μου! Δηλαδή τι; Άλλον στο κρεβάτι κι άλλον επί στρογγυλής τραπέζης;
      Προς το παρόν έχω βρει την ουδέτερη λύση ( άραγε τη σκέφτηκες;) Συζητάω μέσω οθόνης...δεν με πηδάνε ντε και καλά ...δεν ξέρω καν αν το θέλουν κιόλας και καλύπτω το επικοινωνιακό κομμάτι.
      Για το κρεβάτι; Άστα ! Μην τα ρωτάς καθόλου! :-D

      Διαγραφή
    3. Χαχα, δε ρωτάω. Ζούμε σε όμορφες εποχές. :P

      Ωραία η κουβέντα μας Αριστέα, επέκτεινα και τον γενικότερο προβληματισμό, ευχαριστώ για την τροφή στη σκέψη που μου έδωσες. :)

      Διαγραφή
  5. εγω θα σταθω μονο στο πρωτο υστερογραφο.

    σε διαβαζουμε(αντρες-γυναικες) γιατι βρισκουμε ενδιαφερον σε αυτα που γραφεις, πολλες φορες μας κανεις και γελαμε, αλλα κατα βαθος προβληματιζομαστε και μαθαινουμε αν θες.
    προσωπικα σε διαβαζω και γιατι εχω καταλαβει πως αυτα που γραφεις τα πιστευεις και βγαινουν αληθινα απο μεσα σου.(συμφωνω δε συμφωνω, εξαλλου δε γραφεις για να συμφωνησουμε μαζι σου ουτε για να ευχαριστησεις κανεναν από μας). δεν υπαρχει κανενας λογος να αυτοφιμωνεσαι μην τυχον παρεξηγηθει καποιος απο τους αναγνωστες σου.(αν και δεν νομιζω πως το κανεις και ιδιαιτερα,απλα 'σφαζεις με το γαντι' :P ) σε οποιον δεν αρεσει ας μη σε ξαναδιαβασει, απλο.

    και μην ξεχναμε,ακομα και το πιο γλυκουλι γατακι,(στην περιπτωση σου κουνελακι) βγαζει νυχια οταν χρειαστει.

    τα υπολοιπα σουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ Γάτα, αν δεν ήσουν Γάτα θα έλεγα πως είσαι Κουνέλα, δηλαδή συμπληρώνεις τέλεια όσα λέω - ή μάλλον, όσα δεν λέω! Προφανώς και δεν αυτοφιμώνομαι, χαχα, δεν το έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα. Η μέρα που θα αυτοπεριοριζόμουν στο ίδιο μου το blog θα σήμαινε το τέλος του. Έχεις διαβάσει εξάλλου και το μεγάλο κείμενο που είχα γράψει για τις γυναίκες πριν μερικούς μήνες, εκεί και αν έσφαζα με το γάντι, χεχε. Και αν κάποιοι ενοχληθούν από όσα λέω... στα κουνελίσια μου αρχίδια.

      Εξάλλου οι γάτες το γνωρίζετε καλά αυτό που λες στην τελευταία σου πρόταση...

      Σουν! Χαιρετώ για την ώρα :))

      Διαγραφή
  6. χαχαχα! Αψογος!
    Για μένα δεν υπάρχει φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα... (γνωριμία ναι φιλια με την έννοια του κολλητού όχι)
    Για μενα οι περισσότερες σχέσεις μου ξεκίνησαν από φιλία... Γιατί θέλω αέρα, χωρο και χρόνο να ανθίσω σε μια σχέση και μόνο η φιλία στο δίνει αυτό... Σ'αυτήν είσαι πάντα ο εαυτός σου, εντελώς ανεπιτήδευτη... και σ'αυτήν νιώθεις άνετα και περνάς καλά οπότε... πολλές φορές μέσα από το καλά προκύπτει και το "πολύ καλά" :-p

    Και για την ιστορία: 3 στους 4 κολλητούς αποδείχθηκαν ότι με έβλεπαν αλλιώς ακόμη κι αν εγώ δε τους έβλεπα...
    Ο ένας μου έκανε πρόταση γάμου (τον λυπήθηκα όμως...)
    Ο άλλος μου έκανε ερωτική εξομολόγηση...
    Ο τρίτος μετά από 20 χρόνια που βρεθήκαμε παραδέχθηκε ότι πάντα ήταν ερωτευμένος μαζί μου κι ότι ήμουν ο έρωτας της ζωής του...
    Μόνο ο τέταρτος την έκανε με ελαφριά για Αυστραλία και ποτέ δεν έμαθα πως με είδε.
    Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι αυτοί οι 3 ήταν τοξότες όμως τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται τρομερά αστείο... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα!! Ή απλά είσαι πολύ καυτή γυναίκα ρε παιδί μου, και είναι αδύνατο να σε δουν αλλιώς οι άντρες!

      Η ιστορία σου είναι ένα καλό "ηθικό δίδαγμα" για πολλές γυναίκες, ειδικά νεαρότερης ηλικίας, που επιμένουν πως είναι δυνατόν να τις βλέπουμε λες και δεν είναι... γυναίκες, μα οι κολλητοί μας ξέρω γω. Και αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν μπορούν να είναι ΚΑΙ φίλες μας - απλά όχι μόνο.

      Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως κάθε γυναίκα που γνωρίζουμε την γουστάρουμε, κάθε άλλο. Είμαστε και μεις επιλεκτικοί, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο (οκ, υπάρχουν και οι... σαβουρογάμηδες :P). Και οι γυναίκες που θα μπορούσαμε να ερωτευτούμε είναι πραγματικά πολύ λίγες (αν και, πάλι, είναι υποκειμενικό αυτό, με μένα ισχύει, με άλλους ίσως όχι).

      Στα ζώδια με χάνεις, ε. :P

      Διαγραφή
  7. "...Στα ζώδια με χάνεις, ε. :P"

    Να υποθέσω ότι εννοείς ότι είσαι άσχετος με το θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ασχολούμαι... και δεν τα παίρνω και πολύ στα σοβαρά. Λιγάκι μόνο. ;)

      Διαγραφή