13 Απριλίου 2010

Katatonia...

~




Ναι λοιπόν, άλλο ένα όμορφο live τελείωσε. Και όπως βλέπετε η αφίσα του κρέμεται απο χθες στη ντουλάπα του δωματίου μου. Αν και εδώ που τα λέμε, η ουσία της φωτογραφίας δεν είναι η αφίσα, αλλά το metal αυτοκόλλητο που βλέπετε απο κάτω, που υπάρχει σ' αυτή τη ντουλάπα απο τα βρεφικά μου χρόνια, όταν έμενε η αδερφή μου στο δωμάτιο! Και έχει κολλήσει εκεί και δε φεύγει πια. \m/. Ή είναι true, γνήσιος και ατόφιος κάποιος, ή κοροιδευόμαστε.








Δε θα πω πολλά για το live. Πραγματικά το χάρηκα. Άψογοι οι Katatonia, η απόδοση των κομματιών εξαιρετική, το συγκρότημα θερμό και συμπαγές, ο νέος κιθαρίστας ποζέρι όσο δε πάει (καλή φάση ομολογώ), ο ντράμμερ θεούλης, και φυσικά ο Jonas με τη μαλλούρα μορφή.

Α, είδαμε και τους Sirenia πριν.... οκ. Να πω την αλήθεια, τα πρώτα δύο άλμπουμ τους τα θεωρώ πολύ καλά για το είδος, το "female fronted gothic metal" ας πούμε. Και ακόμα καλύτερους θεωρώ τους προκατόχους τους, τους Tristania, μια σημαντική μπάντα ομολογουμένως. Αλλά... αυτό που είδαμε χθες ήταν πραγματικά μια απογοήτευση. Δεν ήξερες τι απ' αυτά που άκουγες ήταν αληθινό και τι προηχογραφημένο. Η τραγουδίστρια όσο είχε απο εμφάνιση άλλο τόσο δεν είχε απο προσωπικότητα και τα τραγούδια ακούγονταν το ένα πιο βαρετό απο το άλλο. Τελικά το female fronted metal παίζει να ναι ένα απο τα πιο σκληροπυρηνικά είδη αυτής της μουσικής, δεν κάνω πλάκα. Κυριαρχεί ένας μουσικός δαρβινισμός εδώ όσο σε ελάχιστα άλλα είδη, όπου πάρα πολλοί είναι εκείνοι που θα επιδιώξουν να έχουν αυτό το στυλ, θα μιμηθούν όσο δε πάει ο ένας τον άλλο, και στο τέλος, ελάχιστοι θα ξεχωρίσουν και θα αφήσουν κάτι το πραγματικά ουσιώδες πίσω τους.








Γι' αυτό και όλες οι φωτός είναι απο τους Katatonia, που πραγματικά μας αποζημίωσαν. Κλείνω με ένα απο τα αγαπημένα μου τραγούδια τους...

No one here knows my name (no) I
have traded my memories for things

But I remember you clearly

Do you remember that I used to sing...








Edit, επόμενων ημερών. Οκ λοιπόν, μια που ζητήθηκε, τι να γίνει, ας ποστάρω και μια εικόνα της γκομενίτσας απο τους Sirenia. Πολύ καλή ομολογουμένως, αν και γλάστρα.





~

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8:05 μ.μ.

    ρε κουνελι

    γιατι δεν εβγαλες φωτογραφια το μανουλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έβγαλα, πως. Πολλές κιόλας. Απλά δε το πόσταρα εδώ. Στις στέλνω αν θες. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9:09 μ.μ.

    α, γιατι για μια στιγμη αμφεβαλα

    εμενα δεν με νοιαζει αν θα τις δω, αλλα πιστευω οτι μια (καλη) φωτο του μανουλομανουλου θα ανεβασει την ποιοτητα της αναρτησης σου

    θελουμε να ξερουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι ειδε το κουνελι

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαλάω μωρέ εγώ χατίρια. Ορίστε, άντε, ανέβασα για πάρτη σου και μια φωτογραφία απο τους Sirenia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1:05 μ.μ.

    υπαρχω τελικα:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή