14 Νοεμβρίου 2014

Ένα Λουλούδι Για Κάθε Αστυνομικό


artwork@the lethal rabbit



Έχει περάσει καιρός από τότε που γυρνούσα στα φοιτητικά στέκια, μα λίγο που παρακολουθώ τις εξελίξεις, τις σχετικές με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και την καταστολή τους από τα ΜΑΤ, σκέφτομαι πόσο ίδια παραμένουν τα πράγματα - ίσως και χειρότερα. Τα πρόσωπα αλλάζουν, μα οι ρόλοι μένουν ίδιοι...

Όσο αφορά τους αστυνομικούς; Λίγο καιρό μετά την δολοφονία του Αλέξη, πριν μερικά χρόνια, θυμάμαι σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ μια κοπέλα, φοιτήτρια πιθανό, στη διάρκεια μιας πορείας, να πλησιάζει έναν αστυνομικό και να του προσφέρει ένα λουλούδι. Εκείνος την κοιτούσε σα χάνος. Ίσως να νόμιζε πως το λουλούδι κρύβει μέσα του καμιά βόμβα, ποιος ξέρει. Δεν το δέχτηκε.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, σχεδίασα τότε το σκίτσο που βλέπετε. Το ονόμασα "Ένα Λουλούδι για κάθε Αστυνομικό".


Με αγάπη και διάθεση συμφιλίωσης, πάντα.


***

12 σχόλια:

  1. χεχεχε και είδα προσφάτως το μικρό μαγαζάκι του τρόμου... κι εγώ που ξαναγύρισα στα έδρανα με τρόμο βλέπω πως τα πράγματα χειροτερεύουν. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι πως περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι νέοι έχουν όραμα και περιεχόμενο.
    Τέλειο το σκιτσάκι σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζυγαριά είναι όλα... Και αν χειροτερεύει η μία πλευρά... ενδυναμώνει η άλλη. Αυτό πιστεύω Χριστίνα. Δε μασάμε! Τους χαιρετισμούς μου.

      Διαγραφή
  2. Ευρηματικός όπως πάντα "Κούνελε"......! τα πράγματα ναι χειροτερεύουν......! και οι ....άρχοντες διαλέγουν για να τα χειροτερεύσουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες και καθόλου τυχαίες ώρες......! να επικαλεστεί κάποιος αφέλεια ; μπαααααα......με τίποτα.....! να επικαλεστεί Πανικό ; χμμμμμμμ ναι....όντως υπάρχει πανικός και είναι έκδηλος καθώς τα πράματα δεν βγαίνουν. Αλλά και πάλι......εκτός του πανικού υπάρχει σχέδιο.....και το σχέδιο αν ανοίξεις την ταφόπετρα βρωμάει....
    Καλό βράδυ φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπόχα και δυσωδία, φίλε Γιάννη. Γι' αυτό σου λέω... χρειάζεται περισσότερα λουλούδια ο τόπος, μπας και μοσχοβολήσει και λιγάκι! Λουλούδια όπως αυτά της εικόνας. ;)

      Διαγραφή
  3. Πολύ ευρηματικό το σχέδιο!!!

    φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελένη! Ανταποδίδω πολλά φιλιά στο ένα - μα ωραίο και ξεχωριστό - δικό σου.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7:39 μ.μ.

    Διάβαζα κάπου ότι το κίτρινο γαρύφαλλο συμβολίζει την αποστροφή και την απόρριψη.
    Θα μπορούσα να προσφέρω ένα σε κάποιον αστυνομικό.
    Ίσως όμως ο αστυνομικός να μην γνωρίζει τη σημασία του κίτρινου γαρύφαλλου.
    Οπότε θα του προσφέρω το λουλούδι που σχεδίασες, διότι το θεωρώ πιο αποτελεσματικό!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεωρώ δεδομένο Αθηνά πως ο αστυνομικός δεν θα γνωρίζει τη σημασία του γαρύφαλλου που ανέφερες... Μάλλον θα το παρεξηγήσει. Επομένως καταφεύγεις στο "σχέδιο Β", aka εκείνο της εικόνας, και είμαστε μια χαρά! Μια όμορφη Κυριακή να έχεις!

      Διαγραφή
  5. Χαχαχα! Πολύ καλό, φίλε Κούνελε! Μακάρι να γλιτώναμε έτσι από δαύτους. Η κατάστασή τους είναι ανίατη.
    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είχαμε τέτοια λουλούδια και να τα καλλιεργούσαμε στον κήπο μας, ε Λωτοφάγε?... Ωραία θα ήταν. Και να τα στέλναμε ανά διαστήματα να κάνουν "μπατσο-περιπολίες"... χεχε. Καλή Κυριακή και σε σένα!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος11:52 μ.μ.

    Βλέπω Pink Floyd στο σκίτσο... Σκεφτόσουν Pink Floyd όταν το έκανες? Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ναι. Μοιάζει πολύ με αυτό (κατά τη γνώμη μου πάντα)
    http://www.geraldscarfe.com/wp-content/uploads/pf-flowers-clup.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν δω το λινκ ήξερα ακριβώς ποια εικόνα εννοείς. Από τις κορυφαίες σκηνές του "Wall" αναμφισβήτητα. Συνειδητά δεν θα έλεγα πως το είχα κατά νου... Μα ασυνείδητα διόλου απίθανο να με επηρέασε. Οι Pink Floyd είναι τεράστια επιρροή ούτως ή άλλως, από πολλές απόψεις... Cheers

      Διαγραφή