13 Μαρτίου 2013

Το Φονικό Κουνέλι Παρουσιάζει: Black Metal Ελληνάδικα!







Χαίρετε, χαίρετε! Καλώς ήρθατε ξανά στην κουνελοφωλιά μου! Πιάστε μια θέση, βολευτείτε και προσέξτε μη χτυπήσετε το κεφάλι σας - είναι χαμηλοτάβανα εδώ. Σήμερα θα διασκεδάσουμε παιδιά, έχουμε και καλή μουσική ν' ακούσουμε. Το κουνέλι θα επιλέξει από την μοναδική συλλογή με cd του και θα βάλει για σας μόνο τα καλύτερα τραγούδια! Κυριολεκτικά μοναδική συλλογή - δεν θα τη βρείτε πουθενά αλλού, μόνο εδώ στο κουνελομέρος!

Τώρα που είναι απόκριες, τι θα λέγατε για μια εξόρμηση σε κάποιο ελληνάδικο? Γιατί κατά βάθος εκτιμούμε βαθιά το lifestyle και τον τρόπο ζωής τους. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να μασκαρευτούμε, στο κλίμα των ημερών, τα αγόρια να φορέσουμε τα ανοιχτά πουκάμισα μας, τα κορίτσια να βάλετε τα ψηλοτάκουνα σας, και να περάσουμε όμορφα παρέα με τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες! 

Και αν η ιδέα να ντυνόμαστε θαμώνες των σκυλάδικων μας απωθεί, γιατί να μην πείσουμε τους φίλους μας από την αντίπερα όχθη να κάνουν κάτι αντίστοιχο, να μεταμφιεστούν δηλαδή σε μεταλλάδες? Να έρθω στα μπουζούκια? "Πρέπει όλοι να το κάνουν έστω μια φορά στα τόσα"? Εσύ γιατί δεν έρχεσαι στην underground metal/punk/rock συναυλία? Έστω, για "μια φορά στα τόσα"? Μεταξύ μας: πόσοι και πόσοι δεν ξεκίνησαν έτσι, τότε, σαν μεταλλάδες, στα τρυφερά χρόνια του σχολείου, για να γυαλίσει τελικά το μάτι τους από την απατηλή λάμψη της mainsteam κιτσαρίας? (και την trendy γκόμενα ή τον γκόμενο που τους έκατσε). 

Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω ορισμένους από αυτούς! Πως θα ήταν οι σταρ των ελληνάδικων αν ήταν στην πραγματικότητα μεταλλάδες! Και επειδή τα ετερώνυμα έλκονται ως γνωστόν, το απλό metal είναι πολύ "φλώρικο" για να προσελκύσει τους σκυλάδες μας. Εδώ χρειάζεται ένα στυλ metal κρύο, απόκοσμο και πάνω απ' όλα, σατανικό! Ίβολ! Ένα στυλ που, μεταξύ μας, μένοντας στο θέμα του image, φανέρωσε μια νέα άποψη γύρω από το κιτς, στην μεταλλική του εκδοχή αυτή τη φορά. Ο λόγος φυσικά για το black metal!

Που λέτε παιδιά, η διάθεση μου τις μέρες αυτές το σήκωνε για κάτι καμμένο - κάτι πραγματικά, πολύ καμμένο. Αποτέλεσμα η ανάρτηση που διαβάζετε. Ελπίζω να διασκεδάσετε μαζί μου, όσο διασκέδασα ο ίδιος φτιάχνοντας τα εξώφυλλα που θα δείτε.

Προς εταιρείες, ερμηνευτές, κλπ, κλπ: Η ανάρτηση αυτή έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα και μόνο! Μη ξεχνάμε εξάλλου, είναι απόκριες - κατάλληλη εποχή για μεταμφιέσεις και φάρσες! Όχι τίποτ' αλλο, αλλά στη χώρα αυτή πλέον φοβάσαι να σατιρίσεις, να κριτικάρεις ή απλά να κάνεις ένα αστείο. Τόση ελευθερία αισθανόμαστε. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα... μου κλείσουν το blog ή κάτι τέτοιο λοιπόν! Αν το κάνετε θα στείλω τον Βελζεβούλη να σας πάρει! Σήμερα έχουμε σατανικές διαθέσεις λέμε, οι καλοί χριστιανοί τραβάτε στα σπίτια σας!

Ωραία λοιπόν, νομίζω είμαστε έτοιμοι! Enter the gates of Hell και ανέβα στην πίστα πάνω!



Τα Σκυλιά της Κόλασης!



Ξεκινάω με έναν αγαπημένο μας καλλιτέχνη, τον Αντώνη Ρέμο. Εδώ βλέπουμε έναν χαρακτηριστικό δίσκο του. "Πάλι απ' την Αρχή" λέγεται. Άλμπουμ που υποθέτω κοσμεί τις δισκοθήκες όλων μας. 







Στην πραγματικότητα όμως, το πάνω εξώφυλλο υπήρξε αποτέλεσμα πίεσης που άσκησε η δισκογραφική εταιρεία στον Αντώνη. Ο ίδιος ήθελε να γυρίσει πραγματικά στην αρχή, στις ρίζες του βλέπετε! Στις αγνές εκείνες μέρες που βαφόταν με corpsepaint, σύχναζε σε υπόγεια και τζάμαρε παίζοντας ξέφρενο black metal. Αποτέλεσμα, τα πολύ πρώιμα demos του Ρέμου, τα οποία μπορεί κανείς να βρει και με το καταχθόνιο κωδικό όνομα: Ρέμο-Ντέμο.

Ιδού λοιπόν το εξώφυλλο όπως θα όφειλε να είναι:









Συνεχίζουμε με ένα ίνδαλμα της ελληνικής - ψέματα, της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ο λόγος φυσικά για τον Λευτέρη Πανταζή. Εδώ βλέπετε ένα εξώφυλλο δίσκου του, από το οποίο όμως σα να λείπει κάτι.








"Next Level" δηλώνει, ωστόσο αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και πιστοί στον τίτλο, μόνο ένας τρόπος υπάρχει να πας σε άλλο επίπεδο. Ιδού:







Next Level: Hell! Τώρα μάλιστα!

Σειρά έχει ο Πάνος ο Κιάμος. Ένα πολύ καλό παιδί. Ο οποίος δήλωσε τις προάλλες και πόσα κερδίζει τον χρόνο και απόρησα για άλλη μια φορά για το νοητικό επίπεδο των κατοίκων αυτού του τόπου, που πάνε και τα σκάνε στα μπουζούκια, αλλά παραπονιούνται κατά τ' άλλα για την κρίση και, μην έχοντας που αλλού να ρίξουν τις ευθύνες, κατηγορούν τους πολιτικούς, τους ξένους, κλπ, κλπ. 

Ο δίσκος που επέλεξα λέγεται "Κρύσταλλα". Εδώ ομολογώ πως η ιδέα του σπασμένου κρύσταλλου στο εξώφυλλο παρουσιάζει ένα σχετικό ενδιαφέρον από αισθητική άποψη, σε αντίθεση με το 90% των ελληνάδικων εξώφυλλων δίσκων. 








Ωστόσο ο πειρασμός ήταν μεγάλος. Να με συγχωρείτε.

Αρχική μου ιδέα ήταν να μετονομάσω τον δίσκο από "Κρύσταλλα" σε "Κόκαλα", τελικά είπα να το κάνω ακόμα περισσότερο χύμα στο κύμα. Πάμε Κιάμο απόψε?









Συνεχίζουμε με έναν πασίγνωστο καλλιτέχνη, για τον οποίο τα πολλά λόγια είναι περιττά: Τον Γιώργο Γιασεμή, με τ' όνομα! Τον βλέπουμε εδώ να κοσμεί το εξώφυλλο του δίσκου "Ξέσπασα". 









Μεταξύ μας: Δεν ξέσπασες τόσο όσο χρειάζεται. Ωστόσο μπορώ να σε βοηθήσω. :)










Τα καλά παιδιά είχαν πάντα αυτό το πρόβλημα: πως να φανούν λίγο περισσότερο σκληροί ρε αδερφέ μου. Και το καλύτερο παιδί όλων ποιό είναι? Έ, ποιός άλλος.








Λοιπόν παιδιά. Εδώ δυσκολεύτηκα πραγματικά. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να μεταμορφώσω έναν Χατζηγιάννη! Αν δε το χεις ρε παιδί μου, δε πα να σε βάψουν, δε πα να σε αγριέψουν, το ίδιο μπέμπης θα δείχνεις!

Προσπάθησα πάντως παιδιά. Καταρχάς άλλαξα το λογότυπο φυσικά και στη θέση του "7" επέλεξα ένα πιο ταιριαστό νούμερο. Ωστόσο κάτι δε μου καθόταν καλά.








Όπως βλέπετε, ακόμα και τώρα δείχνει υπερβολικά καλός και γαλήνιος ο Χατζηγιάννης! Not satanic enough! Δοκίμασα λοιπόν να του μακρύνω το μαλλί, μπας και.








...Και δυστυχώς πέτυχα το ακριβώς αντίθετο. Τώρα δείχνει ακόμα πιο αγαπούλης! 

Μήπως να του έβαζα τίποτα δρακουλιάρικους χαβλιόδοντες, μήπως και γίνει το θαύμα?








Μπα. Παιδιά, δυστυχώς εδώ απέτυχα. Στο τέλος, μία είναι η λύση για να διατηρήσει τη black metal αξιοπρέπεια του το πάνω εξώφυλλο: Πολύ απλά, να μη φαίνεται καθόλου η φάτσα!









Είχα απογοητευτεί με τον Χατζηγιάννη, έπρεπε να δοκιμάσω κάτι άλλο να πάρω τα πάνω μου! Έπεσε στην υπόληψη μου λοιπόν το ακόλουθο λαμπρό εξώφυλλο!








Ναι, η Καλομοίρα ήταν ό,τι χρειαζόμουν! "Παίζεις?", μας ρωτάει πονηρά, κλείνοντας το μάτι. Αμέ, παίζω.








Μένοντας πιστός στο πνεύμα της Καλομοίρας φυσικά, λογότυπο και πεντάλφες είναι με χρώμα ροζ. :)

Αντέχετε? Έχουμε κι άλλα! Τα καλύτερα είναι μπροστά μας....




Το Δάσος Της Αιώνιας Νύχτας




Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση πως στα live των σκυλάδικων ο κόσμος κάθεται και τρώει και πίνει, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως γίνονται ξέφρενα mosh-pits και πέφτει τρελό κοπάνημα - μετά τη μία. Ο δίσκος που θα δείτε τώρα βγήκε σε δύο εκδοχές. Μια επίσημη και μια ανεπίσημη. Η δεύτερη είχε ελάχιστα μόνο αντίτυπα και μοιράστηκε σε φίλους και γνωστούς μόνο - ευτυχώς, έτυχε ένα από αυτά να πέσει στα χέρια μου. 

Ο λόγος για το άλμπουμ LIVE του Μαζωνάκη.







Λίγοι έμαθαν πως το ίδιο εκείνο βράδυ που ηχογραφήθηκε ο δίσκος, ο Μαζωνάκης σε κάποια φάση άλλαξε look, έριξε κάτω τα τραπέζια και άρχισε να ουρλιάζει σε black metal ρυθμούς. 

Να προσθέσω επίσης πως είναι κολλητάρια με τον τραγουδιστή των Gorgoroth και σκέφτονται κάποια μέρα να συνεργαστούν στενά.








Συνεχίζω με έναν ακόμα τραγουδιστή που έχει καταλάβει μια θέση στις καρδιές μας. Ο λόγος για τον Βασιλάκη τον Καρρά!








Να ξερες πόσο σε νιώθουμε Βασιλάκη μου! Μην ανησυχείς όμως, θα σε κάνω εγώ έτσι, που μετά δε θα σαι ποτέ ξανά μονάχος σου!








Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο όμως, ο Βασιλάκης ένιωθε ακόμα μόνος. Αποφάσισε λοιπόν να αφήσει τα μαλλιά του μακριά, μήπως έτσι γίνει περισσότερο αποδεκτός από τους νέους φίλους του, τους μεταλλάδες.

Δυστυχώς για τον ίδιο, τα μαλλιά του δε μάκραιναν προς τα κάτω, αλλά προς τα πάνω!








Κι όμως κύριοι! Και οι αφρομάλληδες έχουν ψυχή! Και αν δεν έχετε δει πολλούς black metalheads με άφρο μαλλί, είναι καιρός για μια αλλαγή! Metal meets σκυλάδικο meets disco!

Ο Βασιλάκης πάντως συνέχιζε να είναι μόνος. Τελικά κατέληξε σε ένα εξώφυλλο που, αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να συναντήσει την αποδοχή των blacksters. Είναι γνωστό πόσο αγαπητός είναι ο χειμώνας στα εξώφυλλα και στην θεματολογία των black metal δίσκων. Ε, η λύση είναι απλή. 








Πάμε τώρα σε άλλη μία γυναίκα ερμηνεύτρια. Μία από τις σπουδαιότερες, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια της ελληνικής, μα και διεθνούς μουσικής σκηνής. Εκείνη που ερμήνευσε το αλησμόνητο "Mωρό Μου Σόρρυ Μα Έχω Βρει Καλύτερο Αγόρι", τραγούδι με το οποίο ταυτίστηκε πλήθος Ελληνίδων κορασίδων όταν είχε κυκλοφορήσει, κάτι που αναδεικνύει και την πραγματικότητα του επιπέδου της σκέψης τους.

Αυτός κύριοι είναι ο δίσκος με το διακριτικό, και άκρως αντι-εμπορικό όνομα : SEX. 







Σεξ, σεξ, σεξ παντού. Τηλεόραση, περιοδικά, εξώφυλλα. Και στο τέλος καταλήγουν όλοι στον ψυχίατρο, τίγκα στις νευρώσεις και στο άγχος - μα τι κάνω λάθος στη ζωή μου?

Μάλλον κάτι τέτοιο θα ταίριαζε περισσότερο. Sex? Never Again! 









Και αν η Έλλη Κοκκίνου είναι πασίγνωστη σε όλους, τι να πει κανείς για τον Νίκο Γεραλή. Ναι, αυτόν. Του οποίου τόσοι και τόσοι δίσκοι πλημμυρίζουν τη συλλογή μας. 

Τον βλέπουμε εδώ να δηλώνει πως έχει καταστραφεί. Φαίνεται η απόγνωση στο βλέμμα του.








Η αλήθεια είναι πως ένα φινίρισμα το σήκωνε το εξώφυλλο. 







Τώρα, ναι! Τώρα έχεις καταστραφεί θαρρώ.




Three Sins To Go - Τρία Θανάσιμα Αμαρτήματα - Τρεις Λαλούν και Δυο Χορεύουν




Φύλαξα τα τρία αγαπημένα μου για το τέλος. Κι αυτό γιατί απλά είναι τα πιο σατανικά και evil όλων!

Για τον Νικόλα τον Οικονομόπουλο τα λόγια είναι περιττά. Μεγάλος καλλιτέχνης και πρότυπο όλων μας, όταν υπήρξαμε έφηβοι και επιθυμούσαμε να του μοιάσουμε για να αρέσουμε στα κορίτσια. 

Ακόμα το επιθυμούμε.







Πρώτη αγάπη μας δηλώνει. Πόσο ρομαντικό. Πόσο γλυκό. Πόσο τέλειο για να του αλλάξω τα φώτα!









Και φυσικά oι νεαρές φαν σπεύδουν να αγοράσουν το cd του!










Λίγο πριν το τέλος, επανερχόμαστε στον αγαπημένο όλων Λευτέρη, που γενιές μεγάλωσε με τη μουσική του.








"Άλλος άνθρωπος" δηλώνει. Προκλητικός τίτλος και ιδανικό μαύρο φόντο! Πως να αντισταθώ μετά? Πως?








Κλείνω με εκείνο που θα αποκαλούσα το opus magnum όλων! Ο λόγος για το Δεσποινάκι! 








To πάνω εξώφυλλο προσπαθεί πολύ να αναδείξει μια σχετική καλλιτεχνική ποιότητα. Δεν τα καταφέρνει, προσπαθεί ωστόσο, και αυτό το αναγνωρίζω. Όφειλα λοιπόν να το μεταχειριστώ με την ανάλογη ευαισθησία.

Το αποτέλεσμα το αφήνω στην κρίση σας. :)









Επίλογος



...Αυτά λοιπόν! Θα μπορούσα να συμπεριλάβω κι άλλα, πολλά ακόμα! Αλλά μη σας κακομάθω - μπορεί κάποτε εξάλλου να υπάρξει και δεύτερο μέρος!

Ήταν μια αποκριάτικη δημιουργική νότα στο κουνελοblog. Άσχετο, αλλά ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τις Απόκριες. Όλη αυτή η ατελείωτη χαρά και το πανηγύρι είναι όμορφα, χρειάζεται όμως να πηγάζουν από μέσα σου. Αν όχι, άφησε το, δε χρειάζεται να γίνεσαι και συ ένα με το πλήθος.

Και τώρα θα σας εκμυστηρευτώ ένα μυστικό: τα black metal εξώφυλλα μπορεί να ήταν ψεύτικα, τεχνητά, κατασκευασμένα από μένα, ωστόσο δεν είναι λιγότερο ψεύτικα από τα αυθεντικά. Απλά στα αυθεντικά είναι δυσκολότερο να εντοπίσει κανείς που βρίσκεται το ψέμα. Ίσως γιατί το συναντάει παντού γύρω του, κάθε μέρα, στους δρόμους, στις δουλειές, στα μέσα, στις συνήθειες και στην συμπεριφορά του κόσμου. Μεταξύ μας, πόσο όμορφα θα ήταν αν η πλειοψηφία φορούσε μάσκες μόνο τις Απόκριες και όχι συνεχώς.

Ελπίζω να το διασκεδάσατε όσο εγώ. Καλά να περνάτε!






~

8 σχόλια:

  1. χαχαχαχαααα ωραιος!
    αυτο με το κοριτσακι που κραταει το cd εχει πλακα, τι διαφημιζε; νομιζω το ειχα πετυχει καπου!

    καλα ο χατζηγιαννης οτι και να του εκανες φλωρακι θα ητανε! παντως σε συγχαιρω,βρηκες τη λυση, ευγε κουνελε, φωτεινο μυαλο!

    ουτε εμενα μ'αρεσουν οι αποκριες, που πρεπει ντε και καλα να διασκεδασεις και να χορεψεις.
    μια φιλη μου λεει πως τις αποκριες βγαινει ο αληθινος εαυτος του ανθρωπου, ντυνεται δηλαδη οτι δε μπορει να ειναι τον υπολοιπο χρονο. δεν πιστευω πως ισχυει με ολους, αλλα εχω μερικα τρανταχτα παραδειγματα γνωστων μου ατομων που το επβεβαιωνουν αυτο και ειναι λιγο στεναχωρο.

    κατα τα αλλα, αλλη μια φοβερη καμμενη αναρτηση απο σενα κουνελε!ελπιζω να υπαρξει 2ο μερος καποια στιγμη! ενδιαφερον θα ειχε να εκανες και μερικους διασημους ροκαδες(ή και καλα) μπουζοκοκατασταση. think about it!

    τις καλημερες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑ πολύ καλή η πρόταση σου για τους μπουζουκοροκάδες Γάτα! Θα την έχω στα υπόψη μου!

      Κατά τ' άλλα, ενδιαφέρον αυτό που έγραψες: "τις αποκριες βγαινει ο αληθινος εαυτος του ανθρωπου, ντυνεται δηλαδη οτι δε μπορει να ειναι τον υπολοιπο χρονο". Σίγουρα δεν ισχύει με όλους, αλλά τώρα που το σκέφτομαι, μπορώ να φέρω και γω κάποια παραδείγματα στο νου μου, χμ..

      Όσο αφορά το κοριτσάκι, κάποιο άσχετο cd ήταν μωρέ, παιδικό νομίζω, δε θυμάμαι, χαχα.

      Διαγραφή
  2. Μια χαρά, μια ανάρτηση επέλεξα για αρχή κι έπεσα στην αποκριάτικη στο στοιχείο μου. Η ¨Ελλη που έχει ανρδικά κοψήματα κάνει corpse paint καλύτερο και από του Shagrath! Ντάξει χειρότερη σατανίλα από τη διακίνηση ναρκωτικών, γυναικών και μαύρου χρήματος που γίνεται στα σκυλάδικα δεν υπάρχει γιατί στην τελική στα σκυλάδικα παίζει και η υποκρισία. Είμαστε καλά παιδιά του λαού αλλά οκ χρωστάμε και στο δημόσιο 5 μύρια κι ας μένουν τα παιδιά στη χώρα χωρίς γάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτό για τη "σατανίλα των σκυλάδικων" ξαναπές το. Σαν τη βρώμα της σκυλο-κουλτούρας δεν έχει. (αν και είναι κρίμα να την έχουμε βαπτίσει με το όνομα αυτού του τόσο αξιαγάπητου και αυθεντικού ζώου, του σκυλάκου! :) )

      Διαγραφή
  3. Δεν εχω λογια....κιαμος μου θυμισε εξωφυλλο απο twisted sisters ,με το κοκκαλο!!!μονο εσυ θα μπορουσες να σκεφτεις και να γραψεις ενα τετοιο θεμα!!!!μου εφτιαξες το βραδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ γι' αυτό που λες!!! Και, ναι, όντως φέρνει στο εξώφυλλο των Twisted Sister - δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά. :P

      Διαγραφή