5 Φεβρουαρίου 2014

Οι 25 (και μία) Καλύτερες Ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ, Μέρος ΙΙ






Η υπομονή είναι αρετή, μα στην περίπτωση του Blogger μάλλον είναι βίτσιο. Περίμενα μία, περίμενα δύο, περίμενα τρεις μέρες, μπας και αξιωθεί να εμφανίσει στη ροή των Blogs το νεότερο, τελευταίο μέρος του μεγάλου αφιερώματος μας στον Χίτσκοκ, μα δεν το έκανε.

Δυστυχώς το εδώ σύστημα δεν αντιλαμβάνεται τις μεγάλης έκτασης αναρτήσεις, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και όλα - και έτσι αναγκάζομαι να καταφεύγω σε μικρά, εμβόλιμα κείμενα, όπως το τωρινό, ίσα για να ενημερώσω τον κόσμο των blogs πως, ξέρετε, έχω γράψει ένα μεγάλο αφιέρωμα, μου πήρε μέρες και μέρες και μέρες, είναι το μεγαλύτερο του είδους που θα βρείτε σε ελληνικά site στο διαδίκτυο... μα το Blogger δεν το έχει πάρει χαμπάρι.

Φυσικά η εναλλακτική λύση, να έγραφα μικρότερης έκτασης αφιερώματα, δε νοείται καν - σιγά μη περιορίσω την ποιότητα των κειμένων, μόνο και μόνο για να φαίνονται στη ροή των blogs! Ούτε γίνεται να τα χωρίζω σε 100 συνέχειες, απλά για να βγαίνουν μικρότερα.

Και σε τελική ανάλυση, πως θα ήταν δυνατό να γραφτεί ένα αφιέρωμα της προκοπής σε κάποιον μεγάλο δημιουργό ή είδος τέχνης, χωρίς να κατέχει ένα ορισμένο μέγεθος. Ένας Άλφρεντ Χίτσκοκ δε χωράει σε τρεις παραγράφους κύριοι!

Δε φαντάζεστε πόσο απόλαυσα την έρευνα στον μοναδικό κόσμο του Χίτσκοκ, μήνες πριν καταθέσω το αφιέρωμα που τώρα εσείς βλέπετε! Ακόμα μεγαλύτερη είναι η χαρά να το μοιράζομαι. Ιδού λοιπόν, το τρίτο και τελευταίο μέρος: Φτάσαμε αισίως στο Top-10 των κορυφαίων ταινιών του!

Δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στο ακόλουθο λινκ, ή να μεταβείτε στην ανάρτηση που προηγείται της συγκεκριμένης.


Άλφρεντ Χίτσκοκ - Μέρος ΙΙΙ: Οι 10 Κορυφαίες Ταινίες


Περισσότερα στο πάνω λινκ. Εξοπλιστείτε με την κατάλληλη διάθεση, χαμηλώστε τα φώτα, βάλτε να παίζει κάποια ατμοσφαιρική μουσική, και περάστε!





2 σχόλια:

  1. Κομιξοσυνάντηση στο TILT 15/2 ( http://2d-domain.blogspot.gr/2014/02/tilt-152.html ) - Σόρι, δε συνηθίζω να βάζω links από το blog μου, αλλά το κάνω τώρα για να προλάβεις να το δείς μέχρι το σάββατο. Τις καλησπέρες μου !

    Δεν έχω προλάβει να διαβάσω ακόμη το άρθρο-μαμούθ σου. Είδα την κατάταξη όμως, και όταν το διαβάσω θα επανέλθω με σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε που φτάσαμε, να προβαίνεις σε τρισάθλιες τακτικές όπως αυτή! :P Θενξ για την ενημέρωση αγόρι, καλά έκανες και το ανέφερες - δεν το υπόσχομαι, αλλά θα το έχω στα υπόψη μου για το Σάββατο. Όσο αφορά το αφιέρωμα-μαμούθ, εδώ θα βρίσκεται και μετά από καιρό. ;)

      Διαγραφή