1 Οκτωβρίου 2013

Ταραραταμ!! Το Ραδιο-φονικό Κουνέλι Παρουσιάζει... Τα Ξεκούρδιστα Ρολόγια!

~






Λοιπόν, δώστε βάση


Από αυτήν την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου (καλό μήνα!) και κάθε Πέμπτη... Για τρεις ώρες, από τις 22.00 το βράδυ ως τη μία και ένα λεπτό... 

...Το φονικό κουνέλι θα πιάνει τα ραδιοφωνικά decks και θα σας παρουσιάζει τη νέα, ολόφρεσκη μουσική εκπομπή του, "Τα Ξεκούρδιστα Ρολόγια"! 

Και όπως διαπιστώνετε από το μπανεράκι μου, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα μουσική εκπομπή, αλλά για την Ιστορία της Μουσικής ολάκερης!

Και συ φίλε αναγνώστη... Πρέπει να ακούς αυτήν την εκπομπή. Απλά πρέπει. Λυπάμαι, αλλά δεν δέχομαι αντιρρήσεις.




Αυτό πάνω είναι το λινκ και δεξιά (εκεί που βλέπετε ένα άσπρο μπαλονάκι) είναι το chat!!! Είμαστε σύμφωνοι? Πάμε παρακάτω...


Θες να σου εξηγήσω τι είναι τα ξεκούρδιστα ρολόγια? Τι σημαίνουν? Θα κάνω μια προσπάθεια.



Ξεκούρδιστα Ρολόγια, πέρα από τα βλέμματα του Χρόνου...



Στίχοι που αρνήθηκαν τον χρόνο. Τραγούδια που σπάσαν τη σιωπή. 

Τα χρώματα μιας ασπρόμαυρης ταινίας που ξεχείλισαν, κρυφή αντήχηση αρχέγονης μαγείας.

Μουσικές ιστορίες που ξανάνιωσαν, βαθιά σ' ένα πορτραίτο, με νότες για παλέτα. Αυτόφωτα ορυχεία ήχων, εκεί που σμίγουν οι αισθήσεις, ξεθαμμένα πετράδια στραφταλίζοντας.

Ξεκούρδιστα ρολόγια, κρατώντας τον ρυθμό, τα χρονικά της μουσικής ιχνηλατώντας, της ιστορίας τον παλμό.

Ξεκούρδιστα ρολόγια, δίχως τέλος ή αρχή, πέρα από τα βλέμματα του χρόνου...

Εκκρεμές σε συγκοπτόμενο ρυθμό... 

Δείκτες που πιάσαν τον χορό!





Facebook Group



Έχεις facebook? Αγαπάς την μουσική? Μην το σκέφτεσαι καν. Θα μπεις τώρα στο γκρουπ των "Ξεκούρδιστων Ρολογιών"! 

Τώρα λέω. Δεν θες ο κούνελος να συγχυστεί.


Facebook Group < click στο υπογραμμισμένο


Αυτό παιδιά δεν είναι απλά το γκρουπ μιας ραδιοφωνικής εκπομπής. Εδώ και λίγο καιρό, σε τακτική βάση προβαίνω σε μίνι παρουσιάσεις δίσκων που άφησαν εποχή, από το σύνολο της ιστορίας του εικοστού αιώνα. Σκοπός μου είναι να σχηματιστεί μακροπρόθεσμα μια πλήρης λίστα με τα καλύτερα, σημαντικότερα και επιδραστικότερα άλμπουμ όλων των εποχών, πέρα από μουσικά στυλ και είδη! Με άλλα λόγια, το γκρουπάκι συνιστά μια μουσική επέκταση της Κουνελοχώρας και των αφιερωμάτων της... Ίσως κάποτε να συμπεριλάβω όλα τα μουσικά κείμενα που γράφω εκεί σε κάποιο blog, εδώ ή αλλού... Αλλά προς το παρόν βρίσκονται εκεί και μόνο εκεί. Όσοι λοιπόν περνάτε ανά διαστήματα από το blog, θα βρείτε σίγουρα ενδιαφέρον στις ιστορικές μουσικές παρουσιάσεις μας!

Και αν δεν έχετε facebook (ούτε εγώ το γουστάρω, πιστέψτε με, γι' αυτό και το χρησιμοποιώ επιλεκτικά)... Ε, φτιάξτε ίσα για να μπείτε στο γκρουπάκι! 

Σας περιμένω εκεί λοιπόν. Το νου σας!



Μια ματιά σε ορισμένα από τα περσινά μας αφιερώματα... Τα πάντα βρίσκετε εδώ!



Περιεχόμενο Εκπομπής



Η εκπομπή μας φυσικά δεν γεννήθηκε τώρα - έχει ήδη πίσω της μια μίνι ιστορία ενάμιση χρόνου - απλά με διαφορετικό όνομα! Όσοι είχε τύχει να ακούσετε ως τώρα κάποιο ή κάποια από τα μουσικά μας αφιερώματα γνωρίζετε πως... του δίνουμε και καταλαβαίνει! 

Φέτος τα αφιερώματα θα καταλαμβάνουν το 1/3 της συνολικής έκτασης των εκπομπών, όντας ιδιαίτερα χρονοβόρα στην προετοιμασία τους (όταν η μέρα επιτέλους αποκτήσει περισσότερες ώρες πέραν των 24, καμιά 40αριά ας πούμε, τότε πολύ ευχαρίστως να κάνω αφιερώματα συνέχεια, σε καθημερινή κιόλας βάση!). 

Οι υπόλοιπες εκπομπές θα έχουν ευρύτερο αέρα και μεγαλύτερη ποικιλία μουσικής, εντός του τρίωρου... Μην κάνετε το λάθος, αν δεν μας έχετε ακούσει ξανά, συντονιστείτε κάποια ορισμένη στιγμή, ακούσετε ένα συγκεκριμένο μουσικό στυλ, και μας δώσετε μια ταμπέλα, γιατί θα έχετε πέσει έξω όσο δεν φαντάζεστε! Στην εκπομπή αυτή δεν γνωρίζουμε όριο όσο αφορά την μουσική... Για άλλη μια φορά: η πάνω αφίσα μας είναι ενδεικτική! (με παίδεψε να την φτιάξω, αλλά τα κατάφερα!)



Οι γιαγιάδες και οι θείτσες του κόσμου όλου μας προτιμούν. ΕΣΥ?


Βλέπετε, παιδιά, η μουσική για μένα είναι σαν ένα ταξίδι στον κόσμο. Κάθε χώρα, κάθε ήπειρος παρουσιάζει το ενδιαφέρον της! Εμείς δρούμε σαν εξερευνητές, πηγαίνουμε παντού! Από την κοσμοπολίτικη Ευρώπη (με άλλα λόγια, μουσικές αποδεκτές και εύπεπτες για την πλειοψηφία του κόσμου), ως μέρη περιπετειώδη όπως η Νότια Αμερική ή η Αφρική (ή αλλιώς, μουσικές περισσότερο "ζόρικες" για το μέσο αυτί). 

Χρειάζεται να έχεις το πνεύμα του εξερευνητή, του ταξιδιώτη, για να εκτιμήσεις πραγματικά τις μουσικές μας ιχνηλατήσεις! Αν είσαι συντηρητικός στο μουσικό σου γούστο, λυπάμαι, αλλά μάλλον θα είναι προτιμότερο να μας αποφύγεις!

Και εδώ που τα λέμε, μια εκπομπή που μπορεί με την ίδια ευκολία να παρουσιάσει jazz και heavy metal, ηλεκτρονική μουσική και disco, blues και ρεμπέτικα... Ε, μια φευγάτη διάθεση από την πλευρά του ακροατή καλό είναι να υπάρχει! 

Αλλιώς... να προσέχατε και να μην ακολουθούσατε τον κούνελο στη φωλιά του!!!



Ραντεβού την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη λοιπόν



Εντάξει. Οκ. Επειδή είμαι καλός, σας αφήνω το περιθώριο, ορισμένα βράδια Πέμπτης, να πάτε καμιά βόλτα. Να δείτε ίσως κάποια ταινία. Να κάνετε κάτι άλλο ρε αδερφέ. Αλλά, τις περισσότερες Πέμπτες, εφόσον αράζετε σπίτι, θα συντονίζεστε και θα ακούτε τα Ξεκούρδιστα Ρολόγια! 


Τάδε έφη Κούνελος.







#

11 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ διαφορετικά...μου έβαλες το μαχαίρι στο λαιμό!
    Πρώτη φορά που απολαμβάνω αυταρχική κίνηση!
    Αν κατάλαβα καλά το link είναι πάμω στον υπογραμμισμένο τίτλο έτσι; Το ΦΒ πώς το βρίσκω βρε κουνελάκι μου ; Μεγάλη γυναίκα είμαι ...γυαλάκια έβαλα για να διαβάζω πια .. δείξε μια τρυφερότητα σε μία ακροάτρια ....
    Και κοίτα να με κερδίσεις την Πέμπτη! Τα ακούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε η γιαγιά είναι τζιμάνι!
      Τα βρήκα όλα μόνη μου!
      Είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό μου!

      Διαγραφή
    2. Μπράβο Αριστέα, είμαι περήφανος για σένα!!!

      Κάτσε να το κάνω ακόμα πιο λιανά το όλο θέμα με τα λινκς, γιατί είναι κρίμα να αναγκάζουμε τον κόσμο να φοράει τα... γυαλιά του. :P

      Κατά τ' άλλα, ποιά αυταρχικότητα? Η προτροπή μου ήταν όσο πιο ευγενική μπορούσα. :PP

      Διαγραφή
  2. Κάτι μου λέει πως έχουν να παιχτούν πολλά διαμαντάκια, γι' αυτό δηλώνω ακροάτρια, με περισσή χαρά παρακαλώ -αν και δε νομίζω πως θα μπορώ να αντέχω μέχρι τέλους, διότι κοιμούμαι νωρίς. Οπότε να ζητήσω μια χαρούλα; Ε, φφφανταστικό Κουνέλι;;; ΑΝ μπορείς να ανεβάζεις κάθε φορά την playlist. *βλεφαροπετάρισμα* Μόνο αν σου είναι εύκολο, αλλιώς άσ' το.... δεν πειράζει.

    Καλό ξεκίνημα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A, χαίρομαι που δηλώνεις ακροάτρια, και για την... τυφλή σου εμπιστοσύνη Λυσίππη! Ώστε είσαι του νωρίς εσύ. Χμ. Τι να κάνω για να σας έχω όλους ικανοποιημένους. :P Το λοιπόν, θα μπορούσα να ανεβάζω playlist εδώ στο blog, αλλά περιστασιακά, μαζεμένες, για παράδειγμα 3-4 εκπομπές μαζί - απλά γιατί το ζήτησες, αλλιώς δε νομίζω πως θα το έκανα.

      Στις 22.00 ξεκινάμε πάντως ε, όχι τα μεσάνυχτα! Ελπίζω να μην πηγαίνεις για ύπνο από τότε. (σαν τα παιδάκια ένα πράγμα - τα πολύ μικρά :PP)

      Διαγραφή
    2. χαχαχα!!! Υπάρχουν και μέρες που κοιμάμαι κι απ' τις 10.30, και μη γελάς γιατί ο αφτής μου μπορεί να ακούει μέχρι το κουνελο-λαγούμι σου!!! :P
      Θα προσπαθώ να σ' ακούω, όμως. ^^

      Χμ! Αν είναι μαζικές οι δημοσιεύσεις, βλέπω μέχρι και τα μακριά σου αφτιά να λιγοθυμάνε στο πληκτρολόγιο απ' τον ατελείωτο των τίτλων. Άσ' το μωρέ, δεν θέλω να σε παιδεύω. Σ' ευχαριστώ πολύ, πάντως, για την ευγενική σου πρόθεση.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ποστάρω playlist - με εικόνες για παράδειγμα - δεν θα επέτρεπα να χαλάσει την εικόνα της Κουνελοφωλιάς μου ένας ατελείωτος κατεβατός από τίτλους. ;)

      Διαγραφή
  3. Πειράζει που εγώ ως πειραχτήρι θέλω να σε δω συγχισμένο? :-p
    Ok κοίτα να δεις πως έχει το πράγμα...
    Ποτέ δε θέλησα για ευνόητους λόγους να συνδέσω το προφίλ μου στο facebook με το blogspot... Δε θέλω να αρχίσουν τα ψαχουλεύματα και να μου μαζευτούν όλοι στο χωρο μου. Μόνο τον Παύλο έχω από το Sin Radio και για δες τώρα σύμπτωση: O Λουστράκος (Παύλος) έχει την ίδια μέρα και ώρα εκπομπή με σένα...!
    Είμαι περίεργη να δω πως θα τα καταφέρω...
    Χμμ... εκεί έχει τσατ... εδώ δε θα'χει... τουλάχιστον αν μας υποσχόσουν ότι η εκπομπή θα είναι λίιιιγοοο interactive με δικές μας προτάσεις σχετικές πάντα με το εκάστοτε θέμα...
    Φιλιά και ανυπομονώ για το ραδιο-φονικό σου ντεμπούτο...χιχιχι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, πφ! Ίδια μέρα, ίδια ώρα. Κρίμας, δεν ξέρω πως μπορεί κάποιος να τα συγχρονίσει αυτά. Στο χέρι σου είναι.

      Κατά τ' άλλα ΕΧΟΥΜΕ CHAT ασφαλώς!!! Κάνοντας κλικ στο λινκ του σταθμού, αριστερά, το άσπρο μπαλονάκι! Σιγά μη δεν είχαμε. ;) Καλά έκανες και το ανέφερες πάντως, έκανα edit στο αρχικό μέρος του κειμένου και πρόσθεσα μια πρόταση περί τσατ, να ξέρει ο κόσμος...

      (μα τι θα γίνει με σένα, αναγκάζομαι να κάνω edit όλα μου τα κείμενα :P)

      Κρίμα πάντως για το facebook, καθώς τα της εκπομπής θα τα λέω εκεί ουσιαστικά κατά κύριο λόγο, όχι εδώ. Όπως και να χει, χαιρετώ και... καλό βόλεμα με τις εκπομπές.

      Διαγραφή
  4. αφου μας το λες τοσο ευγενικα πως να μην ακουσουμε την εκπομπη σου;
    σξαλλου που θα ποσταρω εγω ολες αυτες τις γατες;
    :P
    καλη αρχη και φετος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ήξερα πως θα σας πείσει η ευγένεια μου Γάτα! Σε περιμένω λοιπόν, εσένα και... όλες σου τις γάτες. :P Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή