28 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ





EKTAKTO ANAKOINΩΘΕΝ. ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Προσοχή - Επίκειται εισβολή πλασμάτων από μια άλλη διάσταση - Πλησιάζουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες - με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Έχουν πελώρια σαγόνια, γαμψά νύχια και τσουχτερά πλοκάμια. Ένα βλέμμα τους αρκεί να σε πετρώσει. Ένας ήχος τους να σε αφήσει κόκαλο.

Είναι τα ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Έχουν πολλά ονόματα: Η ΕΞΟΔΟΣ με τα μάτια που πετάνε αστραπές. Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ με τα θανατερά της λέιζερ. Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ με τις πελώριες δαγκάνες. Έρχονται. Και θα χτυπήσουν ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΡΤΑ.

Τα τέρατα είναι αμείλικτα – δεν γνωρίζουν οίκτο. Να φοβάσαι! Να φοβάσαι! Μόνο έτσι ίσως σωθείς. Να φοβάσαι! Ίσως τότε τη γλιτώσεις.

Γιατί αν φοβάσαι δε θα βγεις από το σπίτι σου. Αν φοβάσαι θα δεχτείς κάθε υποχώρηση. Αν φοβάσαι θα κάνεις εκείνο που σου λέμε – και θα μας πεις και ευχαριστώ.

Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα: γεμάτη θηρία και τέρατα.

Πρόσεχε λοιπόν – και άφησε τις διεκδικήσεις σου στην άκρη. Η ιστορία έναν δρόμο έχει και μοναδικό πλέον. Ορθώνεται ξεκάθαρος μπροστά σου. Ακολούθησέ τον λοιπόν. Και κοίτα να μη σηκώνεις το κεφάλι – γιατί τα Τέρατα είναι εκεί, παραφυλούν.


***


…Βέβαια υπάρχει και μια ακόμα επιλογή… Πολύ απλά, να κλείσεις την τηλεόραση. Γιατί αυτή η ταινία με τα τέρατα που άρχισες να βλέπεις είναι μάλλον κακή. Υπερβολικό δράμα, παρατραβηγμένες ερμηνείες, πρόχειρα εφέ, προκατασκευασμένες ατάκες, κακοφτιαγμένο σενάριο. Και αυτά τα τέρατα… δεν είναι και τόσο πειστικά.



Κλείσε την τηλεόραση λοιπόν… και κάνε μία βόλτα. Έχει ωραίο αέρα απόψε, δε συμφωνείς; 



8 σχόλια:

  1. Μια χαρά σε βρίσκω!!!
    Συμφωνώ κι επαυξάνω και ό,τι και να συμβεί η ζωή συνεχίζεται με κάποιο τρόπο.
    Όσο για τους τρομολάγνους την ψωμάρα τους φοβούντια να μην χάσουν.
    Ευτυχώς τους έχω κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια!!!
    Έχει ωραία βραδιά απόψε...
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα επόμενα βράδια ας είναι το ίδιο όμορφα Γλαύκη μου. Ο φόβος είναι αχρείαστος και όσοι τον επιφέρουν, ας... κάνουν μια βουτιά στη θάλασσα, μπας και ξαλαφρώσουν λίγο.

      Διαγραφή
  2. Ούτε και σ' αυτό δεν είναι πλέον ικανοί. Παλιάς κοπής θεατρινισμοί, που μόνο γέλιο προκαλούν.
    Καλώς σε βρίσκω και ναι.. έχει ωραία βραδιά απόψε και θα έχει και την επόμενη εβδομάδα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς βρεθήκαμε Μαρία! Είναι ωραία τα βράδια του καλοκαιριού, ναι, αν ξέρεις πως να τα ευχαριστηθείς...

      Διαγραφή
  3. Απόλυτα σωστό και καταλυτικό.......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολαμβάνοντας μια στιγμή ζωής υπάρχει ελπίδα να συνειδητοποιήσουμε πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι η επιβίωση που έχουμε ονομάσει "έτσι είναι η ζωή"!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή