16 Δεκεμβρίου 2014

Οι Πρόσφυγες σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα!





Πρόκειται περί τραγικής παρεξήγησης. Αλήθεια σας λέω. Εδώ και δυο-τρεις μέρες διαδόθηκε η είδηση πως η ελληνική αστυνομία προέβη σε… «εκκαθάριση» της πλατείας Συντάγματος από τους Σύριους πρόσφυγες, που είχαν συγκεντρωθεί εδώ και μερικές βδομάδες. Η αστυνομία τους σήκωσε απ’ τα καταλύματα τους, ενώ κοιμόντουσαν, στις 3 τη νύχτα. Με συνοπτικές διαδικασίες οι οικογένειες των προσφύγων – οι οποίοι διεκδικούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα (νομικά κατοχυρωμένα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση) που θα τους επέτρεπαν τη συνέχιση του ταξιδιού τους – «μαζεύτηκαν» και προσήχθησαν στο Αλλοδαπών. Η παρουσία τους, βλέπετε, κρίθηκε «ακατάλληλη» για το χριστουγεννιάτικο κλίμα της Πλατείας Συντάγματος και μη συμβατή με το ντεκόρ.

Κι όμως, κακώς συγχύζεται ο κόσμος. Πρόκειται αλήθεια περί παρεξήγησης. Στην πραγματικότητα κανένας πρόσφυγας δεν εξαναγκάστηκε να εκκενώσει τον χώρο – αντίθετα όλα συνιστούν μέρος ενός ευρύτερου χριστουγεννιάτικου πλάνου, διοργανωμένου με απόλυτη μυστικότητα από την κυβέρνηση και τους καλούς μας φίλους, τους αστυνόμους. Η αληθινή ιστορία έχει ως εξής:

Ενώ κοιμόντουσαν οι πρόσφυγες, ήχησε στ’ αυτιά τους, σαν γλυκό καμπανάκι, ο ήχος των αφιχθέντων αστυνόμων. Οι αστυνόμοι πλησίασαν χαμογελαστοί, κρατώντας μεγάλους, κόκκινους σάκους. «Είναι δικοί σας τώρα!», φώναξαν, ενώ η πλατεία αντήχησε από τα εύθυμα τους γέλια: «Χο, χο, χο!». Οι Σύριοι πρόσφυγες, αγουροξυπνημένοι καθώς ήταν, απόρησαν. Μα οι αστυνομικοί τους εξήγησαν: «Θα σας πάρουμε από εδώ και θα σας μεταφέρουμε σε ένα άλλο, ομορφότερο μέρος! Εκεί θα σας χαρίσουμε το περιεχόμενο των σάκων που βλέπετε, για εσάς και τα παιδιά σας!». Οι Σύριοι κοίταξαν με έκπληξη. Τα σακίδια ξεχείλιζαν με δώρα και στολίδια, περίλαμπρα μέσα στη νύχτα! Οι Σύριοι δεν είχαν λόγια – μα οι καλόκαρδοι αστυνόμοι αποκρίθηκαν λιτά: «Μην ευχαριστείτε εμάς, μα τους πολιτικούς που μας ανέθεσαν τον ρόλο. Αυτούς να ευχαριστείτε – μα πάνω απ’ όλα, το πνεύμα αγάπης που μας διαπερνά, κάθε χρόνο τέτοια εποχή!». Αυτό, ενώ οι τάρανδοι – μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικά σκυλιά – κουνούσαν χαρούμενοι τις ουρές τους.






Σύντομα οι πρόσφυγες σηκώθηκαν και μάζεψαν τα πράγματά τους – με τη βοήθεια των αστυνομικών, ασφαλώς, οι οποίοι τους πρόσφεραν ζεστά ροφήματα. Πληροφορήθηκαν μάλιστα πως το γενικότερο Σχέδιο προέβλεπε να επανεμφανιστούν στην πλατεία Συντάγματος, μεταμφιεσμένοι σε Άγιοι Βασίληδες, ενώ τα παιδιά τους θα είναι ντυμένα ξωτικά. Με αυτόν τον τρόπο η πλατεία θα φαντάζει αληθινά χριστουγεννιάτικη και ο κόσμος θα μπορέσει να κάνει τις βόλτες του αμέριμνος, χωρίς να ενοχλείται από τυχόν παρουσίες που κοιμούνται στο πεζοδρόμιο. Γιατί το χριστουγεννιάτικο πνεύμα βρίσκεται πάνω απ’ όλα.

Αντίστοιχα, οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε συνιστούν την αποκάλυψη της πραγματικότητας των προσφύγων – όχι μόνο εκείνων της Συρίας, μα γενικότερα, των προσφύγων του κόσμου όλου. Κακώς διαδίδονται τόσα χρόνια στο διαδίκτυο φωτογραφίες με πρόσφυγες που τάχα δεν έχουν σπίτια για να μείνουν, τάχα δεν έχουν φαγητό και άλλα. Όπως βλέπετε στις εικόνες, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική – και άκρως χριστουγεννιάτικη, διαποτισμένη με τη μαγεία των γιορτών.






Ανακοινώθηκε εξάλλου ένας νόμος, σύμφωνα με τον οποίο το «νόημα των Χριστουγέννων» χρειάζεται να αλλάξει – η «αγάπη απέναντι στον συνάνθρωπο» οφείλει να μετατραπεί σε «αγάπη απέναντι στους ομοεθνείς, τους πλούσιους, τους καταναλωτές και τους καλούς νοικοκύρηδες». Στην πραγματικότητα αυτό δίδασκε δυο χιλιάδες χρόνια πριν και εκείνος ο έρμος, ο Χριστιανός, μα τον παρεξήγησαν. Αναμένεται και σχετική διάταξη, μέχρι το τέλος του χρόνου, που θα περιλαμβάνει τις σχετικές τροποποιήσεις.


Και Καλά Χριστούγεννα!



ΥΓ - Σε αντίθεση με τις προηγούμενες "χριστουγεννιάτικες", η ακόλουθη φωτογραφία είναι αληθινή.





8 σχόλια:

  1. Αχ, κουνελάκι, κουνελάκι... Πόσο διαφωτίστηκα με την ανάρτησή σου! Ευχαριστώ πολύ που αποκάλυψες όλη την αλήθεια!
    Καλά Χριστούγεννα και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήσουν βυθισμένη στο σκοτάδι, μα σε διαφώτισα και χαίρομαι πολύ. Γειά σου Pippi :)

      Διαγραφή
  2. ώστε πρόκειται περί τραγικής παρεξήγησης αν δεν έβλεπα τις φωτογραφίες δεν θα σε πίστευα...
    σήμερα κατάλαβα το νόημα των Χριστουγέννων...
    να είσαι καλά κούνελε που μας είπες την αληθινή ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που απομάκρυνα τις σκιές της άγνοιάς σας, αγαπητή Μυστήρια... Επιτέλους, τώρα κατανοούμε όλοι μας το πνεύμα των Γιορτών.

      Διαγραφή
  3. Κι εμείς θα στολίζουμε
    με λαμπιόνια την μοναξιά μας
    και την απανθρωπιά μας χωρίς τύψεις...

    φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως συνήθως, οι στίχοι σου τα λένε όλα. Tους χαιρετισμούς μου Ελένη.

      Διαγραφή
  4. Να μας χαιρόμαστε... τίποτα άλλο... πφφφφφ

    Τα φιλιά μου Κούνελε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή